Warning: Undefined array key "priv" in /customers/4/0/7/bjsnedker.dk/httpd.www/Kor/xcont.php on line 3 Warning: Undefined array key "priv" in /customers/4/0/7/bjsnedker.dk/httpd.www/Kor/xcont.php on line 5 Sangkompagniet
SANGkompagniet
25 år i Sangkompagniet
Annelise Langhorn2012-10-07


Annelise
I 1987 læste jeg i Søndagsavisen, at et sangkor skulle begynde i Roskilde med Otto Francker som korleder.

Jeg var lige flyttet til Høje Tåstrup, mine fire børn var blevet voksne, så jeg kunne begynde at tænke på mine egne interesser. Jeg sang i skolens kor, som var over 25 år tilbage, og siden da havde der ikke været tid og mulighed for mig til at dyrke sangen med andre.

Da jeg så, at det var Otto Francker, der skulle lede koret, tænkte jeg, at det måtte borge for kvaliteten. Og jeg blev heller ikke skuffet. Vi var rigtig mange der havde tilmeldt os, og Otto Francker interviewede os alle om vore stemmer og hvilke sange vi synes om.

Selv om der gik lang tid hermed, så kunne samme aften vi gå derfra med at kunne synge: Fugle flyver, Hvor mændene sang første del, pigerne anden del. Og bagefter sang vi samtidig over hinanden.

Koret sang på Amtsgården og samme sted var der også et nyt amatørorkester, som Otto Francker også skulle være dirigent for.

Desværre var der en fra orkestret, som også sang i koret, der ville af med Otto Francker og alle os i koret var meget kede af at skulle af med vores korleder.

I stedet fik vi Helmer Olesen som korleder, som vi også blev glade for og orkestret fik en anden dirigent Al Damlund. Otto Francker begyndte i stedet et nyt kor på Grønnegade skole og vi var en del, som flyttede med hertil. Nogle få af os sang herefter i begge kor.

I 1988 døde Otto Francker og hans søn Allan Francker overtog Otto Franckers kor i Roskilde og Hvidovre. Det i Greve gik i opløsning.

Otto Francker havde haft intension om at lave et superkor med de bedste sangere fra alle tre kor, men det nåede han desværre ikke.

Helmer Olesen havde vi kun i få sæsoner, så blev han også skiftet ud af samme person, som havde fyret Otto Francker.

I en kort periode havde vi en ny korleder, jeg husker ikke navnet. Men så fik vi Jan Poulsen, en usædvanlig god dirigent. Også ham ville samme person af med. Han tilbød os at blive på Amtsgården med en ny dirigent. Men jeg og de fleste andre i koret havde fået nok af at skifte dirigent. Jan Poulsen og de fleste fra koret flyttede så til andre lokaler.

Jan Poulsen valgte selv efter nogle år at stoppe med sine kor undtagen eet, som altså ikke var os.

Herefter fik vi så Lisa Persson og Torben Madsen, hvor Lisa i dag står som korleder og Torben som pianist og medhjælp. Vi er meget glade for begge to, og specielt Lisa Persson er meget kompetent. Vi har haft dem i mange år og vi håber at beholde dem mange år fremover. Vi kan lide det repertoire, som vi har.

I tidligere sæson’er har vi være i Rusland og i (Letland). Vi har underholdt på Ledreborg slot og i TV ( Det lille hus på Motorvejen) for Jesper Klein. og flere andre steder.

Vores julekoncert foregår i St. Laurentii kirke , og forårskoncert på Biblioteket.

Annelise Langhorn.

Med i koret fra begyndelsen.